fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Тривалість дії режиму тиші в зоні АТО поки невідома, – Муженко

 Сьогодні, 9 грудня, під час брифінгу в Києві начальник Генерального штабу – головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко заявив, що за ініціативою президента України Петра Порошенка, з 10:00 за місцевим часом на всіх позиціях сил АТО введений в дію режим припинення вогню. Під час свого виступу пан Муженко сказав, що так званий режим тиші введений сьогодні на невизначений термін. Він додав, що рішення про скасування режиму припинення вогню приймати не йому, тому він не може спрогнозувати, скільки днів або тижнів це може протривати.

 Разом з тим, начальник Генерального штабу – головнокомандувач Збройних сил України зазначив, що вже за сьогоднішній день, коли набуло чинності рішення про припинення вогню, терористи двічі порушили цю угоду. За його словами, сепаратисти вже двічі порушили режим тиші в районі Дебальцево, проводячи обстріли з «Градів» по наших військах.

 Наприкінці брифінгу спікер заявив, що він почувається винним не тільки за трагедію під Іловайськом, а й за кожну людину, яка загинула під час проведення антитерористичної операції, але робити висновки про його причетність до трагедії під Іловайськом і невірні рішення будуть уповноважені відомства.

Читайте також: