fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Війна на Донбасі. Український боєць розповів, як його брат став на бік сепаратистів

Довгі місяці триває неоголошена війна на сході України. Там, на Донбасі, українські бійці воюють не тільки проти сепаратистів, найманців і росіян, а й проти власних кровних родичів. Брат проти брата – це стало вже звичним явищем. Як і чому українці переходять на бік сепаратистів, в ефірі програми «Хоробрі серця» на телеканалі «1+1» розповів український боєць Олексій Марцинюк.

Хлопець ще з дитинства вважав свого рідного старшого брата Володимира легковажним і безвідповідальним, але в той же час дуже хорошою людиною. Величезна слабкість його в тому, що він дуже легко піддається впливу. Напевно, саме з цієї причини, коли на Донбасі зародився конфлікт, Володимир опинився на боці сепаратистів. І тепер воює в лавах «Новоросії».

«Він нормальна людина, просто йому зірок з неба не вистачало. Він звичайний роботяга. А тут прийшли люди, дали автомат, сказали, що це «Новоросія». І все. Отримує гроші», – розповів Олексій Марцинюк.

Брати спілкуються дуже рідко за допомогою соціальних мереж. Але кожен раз Володимир твердить одне: українців зомбують і вони пропагують профашистські, бендерівські ідеї.

«Ми ополченці, воюємо проти фашизму. Це моя земля, тут загинули мої діди, прадіди, які воювали проти фашизму. Ось тепер моя черга. Я себе вважаю російською людиною», – розповів Володимир по телефону журналістам.

Також він заявив, що якщо раптом зіткнеться на полі бою з рідним братом, то вб’є його «на ура». Олексій у свою чергу заявив, що якби раптом опинився в такій ситуації, то знерухомив би брата. І якби той пішов на його товаришів, то, не замислюючись, захистив би їх, оскільки за останні місяці товариші по службі для Олексія теж стали як рідні брати.

Разом з тим Олексій Марцинюк повідомив, якщо Володимир раптом захоче перейти на українську строну, вирішить покинути «Новоросію», він йому в цьому обов’язково допоможе.

Читайте також: