fbpx
Політика

В.Ярема: «За час незалежності в Україні викрадені посадовими особами кошти не поверталися»

За 23 роки незалежності в Україну не повернули жодної копійки з викрадених коштів, втім, підставою для повернення коштів сьогодні є нове законодавство. Про це повідомив під час прес-конференції генеральний прокурор України Віталій Ярема, передає кореспондент УНН.

"За всі 23 роки незалежності в Україну не повернули жодної копійки. І у справі Лазаренка, і в інших справах. Ні копійки не повернули", – зазначив генпрокурор.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

За його словами, підставою для повернення грошей в країну сьогодні, як нам каже європейське законодавство, є вирок суду.

"Тобто, якщо суд визнає людину винною, якщо він пише, що кошти підлягають конфіскації, тоді це є підставою для повернення коштів. Тому сьогодні ми намагаємося відпрацювати механізм і повернути кошти, які були вивезені за межі України. Новий закон дає нам підстави для повернення коштів, тому що кожен з чиновників – Янукович, Захарченко, Пшонка – вони окрім причетності до розстрілів на Майдані також мають відношення до розкрадання коштів. Щодо кожного з них є кримінальне провадження щодо виведення коштів. Вони викрадали, і ці кошти сьогодні знаходяться в Швейцарії, Ліхтенштейні та інших країнах Євросоюзу", – повідомив Ярема.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Він зазначив, що на рахунках цих посадових осіб заарештовано близько 2 млрд доларів.

Джерело: УНН

Читайте також: