fbpx
Політика

Україні потрібна сучасна програма підготовки резерву, – Віктор Балога

Коментуючи новину про намір провести нову хвилю мобілізації в країні, народний депутат України Віктор Балога сказав, що в цілому він згоден з тим, що людей з передової варто міняти і відправляти на відпочинок та реабілітацію.

 У той же час, він звернув увагу на те, що з першої хвилі мобілізації минуло вже 9 місяців, чого, на його думку, більш ніж достатньо, щоб кожен бажаючий пройшов необхідну підготовку за прикладом Ізраїлю або Швейцарії.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 «Зрозуміло, що 10-20 тисяч мобілізованих кардинально питання не вирішать. Знову прийдуть люди, які навчатимуться з коліс. Після цього ще одна хвиля «часткової мобілізації» і знову прийдуть непідготовлені бійці. І так буде доти, доки в країні не буде сучасної програми підготовки резерву, коли кожен бажаючий у вільний від роботи час зможе навчитися стріляти, надавати першу медичну допомогу, будувати бліндажі, знешкоджувати розтяжки і т.д.» , – написав нардеп в Facebook.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 Віктор Балога переконаний, що Україна не повинна чекати 21-ї хвилі мобілізації, щоб усвідомити, що в світі існують діючі моделі підготовки резерву, які просто необхідно скопіювати і реалізувати.

Читайте також: