fbpx
Політика

Російська брехня досягла неймовірних масштабів, – Госдепартмент США

Офіційний Вашингтон однозначно оцінює російську пропаганду як відверту брехню і навмисне спотворення ситуації на сході України. У США вважають, що на сьогоднішній день російська пропаганда досягла неймовірних масштабів і складається здебільшого з відвертої брехні. Таку думку під час брифінгу висловила офіційний представник Держдепартаменту США Марі Харф, повідомляє агентство «Голос Америки».

В ході брифінгу у Марі Харф поцікавилися про ситуацію з можливим розширенням мовлення російською та українською мовами в рамках резолюції, яка закликає до боротьби з російською пропагандою. За словами Харф, в Держдепартаменті США не розглядають такий заклик своїх законодавців як боротьбу за вплив.

Читайте також:  ОУН: В України є всі підстави вимагати від Угорщини моральних і матеріальних компенсацій за події 1939 року

«Це не боротьба за вплив. Це боротьба за український народ і весь Донбас, викликана необхідністю говорити правду про те, що дійсно в тій частині країни. Ми спостерігаємо неймовірні масштаби російської пропаганди: в основному відвертої брехні, а також неймовірних спотворень того, що дійсно відбувається», – заявила Марі Харф.

Читайте також:  Відсторонена голова сільради на Закарпатті задекларувала 70 тис. грн зарплати у місяць

«Після цього представник Держдепартаменту США прокоментувала питання про резолюцію, яка була прийнята Палатою представників Конгресу США. Дана резолюція характеризує російську владу як авторитарний режим.

 Існуючі сьогодні відносини між Москвою і Вашингтоном є прямим результатом дій Російської Федерації, її втручання в ситуацію на Донбасі – введенні танків, зброї та військовослужбовців. Всі перераховані вище дії є прямим порушенням міжнародних законів», – підсумувала Марі Харф.

Читайте також: