fbpx
Політика

Російська брехня досягла неймовірних масштабів, – Госдепартмент США

Офіційний Вашингтон однозначно оцінює російську пропаганду як відверту брехню і навмисне спотворення ситуації на сході України. У США вважають, що на сьогоднішній день російська пропаганда досягла неймовірних масштабів і складається здебільшого з відвертої брехні. Таку думку під час брифінгу висловила офіційний представник Держдепартаменту США Марі Харф, повідомляє агентство «Голос Америки».

В ході брифінгу у Марі Харф поцікавилися про ситуацію з можливим розширенням мовлення російською та українською мовами в рамках резолюції, яка закликає до боротьби з російською пропагандою. За словами Харф, в Держдепартаменті США не розглядають такий заклик своїх законодавців як боротьбу за вплив.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

«Це не боротьба за вплив. Це боротьба за український народ і весь Донбас, викликана необхідністю говорити правду про те, що дійсно в тій частині країни. Ми спостерігаємо неймовірні масштаби російської пропаганди: в основному відвертої брехні, а також неймовірних спотворень того, що дійсно відбувається», – заявила Марі Харф.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

«Після цього представник Держдепартаменту США прокоментувала питання про резолюцію, яка була прийнята Палатою представників Конгресу США. Дана резолюція характеризує російську владу як авторитарний режим.

 Існуючі сьогодні відносини між Москвою і Вашингтоном є прямим результатом дій Російської Федерації, її втручання в ситуацію на Донбасі – введенні танків, зброї та військовослужбовців. Всі перераховані вище дії є прямим порушенням міжнародних законів», – підсумувала Марі Харф.

Читайте також: