fbpx
Політика

“Путін не поміняє свій курс найближчим часом”, – Washington Times

Незважаючи на поміркованість риторики Володимира Путіна, його держава тільки починає розширювати свій вплив на території колишніх радянських республік. З такою заявою виступив колишній високопоставлений чиновник ЦРУ Джон Маклафлін, слова якого наводить видання The Washington Times.

«Навіть якщо світ побачить утихомиреного Путіна найближчим часом, нам слід пам’ятати про розміри його арсеналу і амбіцій», – попередив колишній заступник директора ЦРУ, який працював під керівництвом Джорджа Буша.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Читайте: «Вчорашні слова Путіна – чистий блеф», – Віктор Балога

За словами Джона Маклафліна, кроки НАТО, спрямовані на захист східної Європи від агресивних дій Російської Федерації, є занадто посередніми. Він переконаний, що таких дій недостатньо, щоб перешкодити стратегії Путіна в його «гібридній війні».

«У Путіна на сьогоднішній день немає значного політичного стимулу, щоб повністю змінити свій курс», – каже екс-чиновник ЦРУ. Джон Маклафлін також розповів, що російське керівництво всіляко чинило тиск на Молдову, щоб ця держава відволіклася від переговорів про асоціацію з Європейським Союзом.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

«І Росія зайде настільки далеко, що почне заохочувати сепаратистів у Придністров’ї», – говорить він.

Читайте також: