fbpx
Право

Порошенко присвоїв громадянство України білоруському бійцеві батальйону «Азов»

Президент України Петро Порошенко присвоїв українське громадянство білорусу Сергію Коротких, який воює в складі батальйону «Азов» з самого початку його створення і є командиром розвідки. Паспорт громадянина України боєць отримав з рук глави держави під час зустрічі з військовими, які захищають донецький аеропорт, повідомляє прес-служба президента.

«Бути громадянином України стало модно, престижно, я пишаюся цим і з задоволенням вручаю вам паспорт громадянина України», – сказав Петро Порошенко, звертаючись до Сергія Коротких.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

За словами президента, «кращі наші воїни, кращі волонтери, які продемонстрували, що вони російською, білоруською, англійською або будь-якою іншою мовою люблять Україну не менше, ніж її люблять українською, які готові віддати своє життя за незалежність України, гідні носити велике і горде звання громадянина України».

Сам же Сергій Коротких подякував Петру Порошенку за надану йому честь, зазначивши що служить народу України. Боєць розповів, що він родом з Росії, довгий час був громадянином Білорусі. До здійснення мрії про отримання громадянства України військовий йшов вісім місяців. Також він розповів, що багато хто дивиться російські телеканали, і більшість людей розуміють, те, що відбувається в Україні може повторитися в Білорусі, Казахстані, Латвії.

Читайте також: