У новій Верховній Раді сталася перша бійка

У Верховній Раді восьмого скликання відбулася перша бійка. Конфлікт виник після того, як у сесійній залі нардепи проголосували за проект постанови №1009 «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання».

Обурений процесом голосування і тим, що спікер Володимир Гройсман не оголосив пропозицій про виключення голосуючих 16 січня з керівних посад парламентських комітетів, позафракційний нардеп Володимир Парасюк підійшов до глави ВР висловити своє обурення. Його спробували повернути на місце депутати від «Блоку Петра Порошенка».

Володимир Парасюк підбіг до сектора «Блоку Петра Порошенка» і почав нагадувати їм, що в парламент вони пройшли завдяки Майдану. З сектора «Опозиційного блоку» почали скандувати: «Ганьба!». При цьому нардеп БПП Валерій Пацкан закричав Володимиру Парасюку: «Це тобі не Майдан! Сядь на місце!». Словесна перепалка переросла в бійку.

Related Post

Позафракційні депутати, серед яких Дмитро Ярош, Борислав Береза ​​та деякі інші, пішли захищати Володимира Парасюка. Інцидент закінчився легкою бійкою.

Після цього Володимир Парасюк підійшов до парламентської трибуни і пояснив, що бореться за прозорість прийняття рішень. «Відкриєте ще раз свій поганий рот тут, ми вас винесемо звідси», – звернувся також нардеп до представників «Опозиційного блоку».

Перша бійка у новій ВР (відео):

Leave a Comment