fbpx
Політика

Польський Сенат ратифікував Угоду про асоціацію між Україною та Євросоюзом, – Порошенко

  Сенат Польщі в четвер вдень ратифікував Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, повідомляється в офіційному твіттері президента України Петра Порошенка.

 "Щойно Сенат Республіки Польща в присутності української делегації ратифікував Угоду про асоціацію Укпаіна -ЄС. 100 % – ЗА. Спасибі Польщі за підтримку!", – йдеться в повідомленні.

 Раніше про це повідомив заступник глави адміністрації президента України Валерій Чалий, який 3 грудня вилетів до Польщі для підготовки державного візиту президента Петра Порошенка в цю країну, який запланований в середині грудня.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Як повідомлялося, 28 листопада Сейм Польщі на своєму засіданні ратифікував Угоду про асоціацію України з Європейським Союзом.

 2 грудня в МЗС України нагадали, що в цілому Угода про асоціацію Україна – ЄС ратифікували вже дев’ять країн-членів ЄС: Швеція, Угорщина, Румунія, Литва, Латвія, Болгарія, Мальта, Словаччина і Естонія. Речник МЗС України Євген Перебийніс висловив сподівання, що інші країни-члени ЄС ратифікують документ до Саміту Східного партнерства, який відбудеться в Ризі в травні наступного року.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

  Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: