Обама заявив про небезпеку зростання “китайського націоналізму”

Президент США Барак Обама, відповідаючи на запитання журналістів, відзначив посилення впливу голови КНР і висловив свою стурбованість схильністю Сі Цзіньпіна до "націоналізму" і "припинення інакомислення".

На думку американського лідера, голова КНР Сі Цзіньпін зміцнив свою владу в країні швидше, ніж будь-який інший лідер з часів Ден Сяопіна, однак, в посиленні його впливу є певна небезпека, яка пов’язана з проблемою китайського націоналізму.

Про це президент США Барак Обама заявив, виступаючи перед керівниками американського бізнесу, що входять до групи Business Roundtable.

Related Post

Обама припускає, що Сі Цзіньпін схильний до націоналізму і це турбує його сусідів у світлі територіальних суперечок в регіоні. Крім того, президент Сполучених Штатів висловив заклопотаність у зв’язку з проблемою дотримання прав людини яка, на його думку, має місце в Китаї.

Крім того, Обама вказав також на необхідність припинити комерційні "кіберкражі", в яких замішана китайська сторона, але в той же час, він відзначив "сильну зацікавленість Китаю в підтримці добрих відносин зі Сполученими Штатами".

Leave a Comment