fbpx
Новини світу

Обама заявив про небезпеку зростання “китайського націоналізму”

Президент США Барак Обама, відповідаючи на запитання журналістів, відзначив посилення впливу голови КНР і висловив свою стурбованість схильністю Сі Цзіньпіна до "націоналізму" і "припинення інакомислення".

На думку американського лідера, голова КНР Сі Цзіньпін зміцнив свою владу в країні швидше, ніж будь-який інший лідер з часів Ден Сяопіна, однак, в посиленні його впливу є певна небезпека, яка пов’язана з проблемою китайського націоналізму.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Про це президент США Барак Обама заявив, виступаючи перед керівниками американського бізнесу, що входять до групи Business Roundtable.

Обама припускає, що Сі Цзіньпін схильний до націоналізму і це турбує його сусідів у світлі територіальних суперечок в регіоні. Крім того, президент Сполучених Штатів висловив заклопотаність у зв’язку з проблемою дотримання прав людини яка, на його думку, має місце в Китаї.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Крім того, Обама вказав також на необхідність припинити комерційні "кіберкражі", в яких замішана китайська сторона, але в той же час, він відзначив "сильну зацікавленість Китаю в підтримці добрих відносин зі Сполученими Штатами".

Читайте також: