fbpx
Економіка

Єврокомісія передала Україні 500 мільйонів євро

   Європейська комісія завершила видачу Україні кредиту в рамках другої програми макрофінансової допомоги.

 Як повідомила прес-служба Єврокомісії, в середу ЄК передала Україні 500 млн євро – другий транш у рамках другої програми макрофінансової допомоги, загальна сума якої становить 1 млрд євро.

 У прес-службі зазначили, що метою програм макрофінансової допомоги є фінансова підтримка України з заохоченням важливих структурних реформ, спрямованих на поліпшення управління та економічне зростання з одночасною гармонізацією законодавства до стандартів ЄС.

 Програми макрофінансової допомоги, зокрема, підтримують реформи у сфері управління державними фінансами, боротьбу з корупцією, реформи у сфері торгівлі та оподаткування, енергетичному та фінансовому секторах.

 Гроші для виплати Україні були зайняті Єврокомісією на фінансових ринках. В цілому Комісія розмістила 15-річні євробонди під 1,363 % річних. Гроші були передані в борг Україні на тих же умовах.

 Як повідомлялося, дві діючі програми макрофінансової допомоги для України припускають загальну допомогу в 1,61 млрд євро.

 20 травня цього року Єврокомісія перерахувала Києву 100 млн євро в рамках першої програми допомоги, 17 червня – 500 млн євро в рамках другої програми допомоги і 12 листопада – 260 млн євро в рамках першої програми допомоги.

 Ще 250 млн євро в рамках першої програми макрофінансової допомоги, як очікується, будуть перераховані Києву навесні 2015 року.

  Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: