fbpx
Політика

Береза розповів про кулуарні торги у ВР

Позафракційні нардепи Борислав Береза, Дмитро Ярош, Борис Філатов, Андрій Білецький, Володимир Парасюк і ще кілька парламентаріїв створили у Верховній власну групу під назвою «Укроп». Вона позиціонує себе як конструктивна опозиція. Уже в перші дні своєї роботи учасники «Укропу» почали сперечатися з коаліцією, висловлювати свою думку, що, природно, викликало невдоволення деяких коаліціянтів. Особливо це проявилося під час «дільби» парламентських комітетів. Про кулуарні ігри у Верховній Раді в ефірі програми «Шустер LIVE» розповів нардеп Борислав Береза.

За його словами, спочатку коаліція пообіцяла «Укропу», якщо ті зберуть двадцять підписів, віддати один комітет, що нагадало Бориславу Березі історію із серії «на тобі Боже, що людям негоже». Через кілька годин надійшла пропозиція віддати ще один комітет, але за умови, що укропівці заспокояться і перестануть коментувати рішення, висловлювати свою позицію. Пізніше – ще більше.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

«Вони нас попросили заспокоїтися і не створювати бучу. Тому що після того, як ми повідомили про створення групи «Укроп» і про те, що ми розглядаємо фактично себе як конструктивну опозицію, яка готова голосувати як за, так і проти, і не просто голосувати, а чітко показувати, що неправильно робить коаліція, після того як ми почали голосно про це заявляти, до нас підійшли і сказали "добре – три комітети, тільки заспокойтеся і понизьте свою активність"», – заявив Борислав Береза.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Разом з тим, уточнив нардеп, оппозиція хотіла б керувати трьома комітетами – регламентним, по боротьбі з корупцією та свободі слова.

Борислав Береза ​​про кулуарні ігри у ВР (відео):

Читайте також: