fbpx
Міжнародна економіка

У Росії порушили справу проти “Газпрому”

Федеральна антимонопольна служба Росії визнала незаконними дії «Газпрому» у зв’язку з недопуском «Роснефти» до газотранспортної системи проекту «Сахалін- 2» і порушила справу про порушення антимонопольного законодавства, повідомляє ТАСС. Представник «Газпрому» повинен з’явитися в ФАС 9 грудня для дачі пояснень за фактом порушення, а також для підписання протоколу про адміністративне правопорушення.

Варто відзначити, що ще в серпні 2014 року ФАС заявляла, що дочірня компанія «Газпрому» Sakhalin Energy Investment Company Ltd не виконала припис розглянути заявку «Роснефти» на підключення до трубопроводу проекту «Сахалін- 2». У зв’язку з цим антимонопольники погрожували порушити справу щодо «дочки» «Газпрому».

У свою чергу «Роснефть» звернулася до компанії «Сахалін Енерджі», з проханням підключитися до транссахалінської трубопровідної системи, щоб спільно з «Газпромом» надавати послуги з транспортування газу по газопроводу. У «Роснефти» відзначали, що такий підхід забезпечить максимізацію доходів держави від угоди з розподілу продукції, а також виключить необхідність створення надлишкових газотранспортних потужностей на Сахаліні.

Читайте також: