fbpx
Економіка

«Свобода» пропонує ввести новий військовий збір, – законопроект

Народні депутати України від ВО «Свобода» пропонують Верховній Раді встановити одноразовий військовий збір, який складе 10% з річного доходу фізичних осіб від 500 тисяч гривень до 1 мільйона гривень. Про це сказано в законопроекті, зареєстрованому на сайті Верховної Ради, авторами якого є шість народних депутатів – Олег Осуховський, Юрій Левченко, Андрій Іллєнко, Олександр Марченко, Юрій Бублик і Микола Головко.

У даному законопроекті також передбачено, що фізичні особи, які отримали річний дохід від 1 до 10 мільйонів гривень, будуть одноразово обкладатися військовим податком за ставкою 15 %, доходи 10-100 мільйонів гривень – 20 %, доходи понад 100 мільйонів гривень – 25 %.

У пояснювальній записці проекту закону народні депутати аргументують таку ідею «важливістю зміцнення військового потенціалу України».

«У той час, коли українські військовослужбовці, співробітники правоохоронних органів та інші учасники бойових дій на Донбасі, ризикуючи життям, героїчно захищають Україну від військової агресії і терористів, виникає необхідність у пошуку додаткових джерел наповнення бюджету для зміцнення обороноздатності і військового потенціалу країни», – наголошується в документі.

Читайте також: