fbpx
Економіка

«Свобода» пропонує ввести новий військовий збір, – законопроект

Народні депутати України від ВО «Свобода» пропонують Верховній Раді встановити одноразовий військовий збір, який складе 10% з річного доходу фізичних осіб від 500 тисяч гривень до 1 мільйона гривень. Про це сказано в законопроекті, зареєстрованому на сайті Верховної Ради, авторами якого є шість народних депутатів – Олег Осуховський, Юрій Левченко, Андрій Іллєнко, Олександр Марченко, Юрій Бублик і Микола Головко.

Читайте також:  На Закарпатті Карпати втратили свої ліси: рубають те, що можна дорого продати

У даному законопроекті також передбачено, що фізичні особи, які отримали річний дохід від 1 до 10 мільйонів гривень, будуть одноразово обкладатися військовим податком за ставкою 15 %, доходи 10-100 мільйонів гривень – 20 %, доходи понад 100 мільйонів гривень – 25 %.

У пояснювальній записці проекту закону народні депутати аргументують таку ідею «важливістю зміцнення військового потенціалу України».

Читайте також:  На Закарпатті Карпати втратили свої ліси: рубають те, що можна дорого продати

«У той час, коли українські військовослужбовці, співробітники правоохоронних органів та інші учасники бойових дій на Донбасі, ризикуючи життям, героїчно захищають Україну від військової агресії і терористів, виникає необхідність у пошуку додаткових джерел наповнення бюджету для зміцнення обороноздатності і військового потенціалу країни», – наголошується в документі.

Читайте також: