fbpx
Політика

Єгор Фірсов пропонує оприлюднювати на сайті ВРУ список помічників-консультантів кожного нардепа

У Верховній Раді України був зареєстрований законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» щодо помічників-консультантів народного депутата», автором якого є народний депутат України від партії «Блок Петра Порошенка» Єгор Фірсов.

 Даним документом Єгор Фірсов пропонує ввести на офіційному сайті Верховної Ради України перелік помічників-консультантів кожного народного депутата.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Слід зауважити, що вимога оприлюднити список помічників-консультантів є однією з ключових вимог Громадського руху «Чесно».

 «Ще з 2011 року Інститут Медіа Права вимагає забезпечення доступу громадян до цієї інформації, зокрема, через судове оскарження відмови надати список депутатських помічників і вказати суми заробітних плат тих з них, які є державними службовцями, за позовом журналістки Ірини Соломко. Однак всупереч вимогам закону про відкритість даних про осіб, які отримують бюджетні кошти, інформація і надалі обмежується в доступі», – зазначили в прес-службі «БПП».

Читайте також: