fbpx
Ситуація на Південному Сході України

У Донецьку проходять переговори щодо припинення штурму аеропорту, – прес-центр АТО

У Донецьку за участю російської та української сторін проходять переговори з припинення штурму місцевого аеропорту . Про це стало відомо з повідомлення прес-центру антитерористичної операції.

«З метою врегулювання кризової ситуації, яка склалася в районі міжнародного аеропорту Донецька, в даний момент вживаються заходи з боку спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню», – заявили в прес-центрі антитерористичної операції.

Варто відзначити, що в понеділок вранці в зазначений район виїхали керівники спільного центру російської і української сторін. За інформацією штабу, українську сторону на переговорах представляє генерал -лейтенант Володимир Аскаров, а російську – генерал -лейтенант Олександр Ленцов.

Після цього в штабі підкреслили, що головною метою поїздки є «припинення штурму стратегічного об’єкту». Крім того, російська і українська сторони за підсумками переговорів хочуть знизити градуси напруги в районі Донецька (з обох сторін). За інформацією спільного центру, вдень у понеділок було зафіксовано 11 випадків обстрілу донецького аеропорту представниками незаконних збройних формувань.

Як відомо, раніше в штабі АТО повідомили про подробиці штурму донецького аеропорту. Зокрема, в понеділок вранці сили АТО в черговий раз відбили атаку на аеропорт. У штабі пояснили, що в штурмі донецького аеропорту беруть участь бійці російського спецназу.

Сили АТО не підривали термінал в аеропорту Донецька

Читайте також: