fbpx
Політика

НАТО повідомляє про збільшення військової активності РФ в Україні та Європі

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг прокоментував дії Російської Федерації в Україні та ЄС. Зокрема, генсек НАТО повідомив про збільшення військової активності Російської Федерації в Україні та Європейському союзі. Про це Йенс Столтенберг розповів під час щомісячній прес-конференції в Брюсселі, яка відбулася 1 грудня. Слова генсека НАТО передає агентство Deutsche Welle.

«Агресивні дії Російської Федерації підірвали євроатлантичну безпеку. Ми спостерігаємо нарощування істотної військової потужності в Україні і навколо неї, передачу терористами великих партій російських сучасних озброєнь, військового персоналу та обладнання. Ми також спостерігаємо істотне збільшення військової активності Російської Федерації в Європейському союзі і за його межами», – зазначив Йенс Столтенберг.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

За словами генсека НАТО, вже в наступному році повинен почати роботу тимчасовий контингент сил швидкого реагування Альянсу. Такий контингент повинен буде боротися «з новими викликами в Європі та інших регіонах світу». Варто відзначити, що війська для даного контингенту погодилися надати Німеччина, Нідерланди і Норвегія.

Під час прес -конференції Йенс Столтенберг пояснив, що створення цих сил є проміжним заходом перед тим, як в 2016 році почне діяти більш великий контингент швидкого реагування. Таке рішення в НАТО прийняли у відповідь на дії РФ в Україні (на саміті в Уельсі).

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Як відомо, в НАТО 2 грудня повинні оголосити про початок роботи трастових фондів для України.

У НАТО підтвердили, що Росія перекидає до кордонів України війська і техніку

Читайте також: