fbpx
Політика

НАТО не бачить в України прагнення до членства, – посол США

Країни – члени НАТО беруть до уваги і враховують задеклароване грузинською владою бажання домогтися повноцінного членства в Північноатлантичному альянсі. Одночасно з цим є ряд питань за планами України щодо НАТО. Таку інформацію оприлюднив посол США в НАТО Даглас Льют під час сьогоднішньої прес-конференції в Брюсселі. Слова американського посла передає інформаційне агентство «Європейська правда».

«Грузія – це одна з чотирьох країн, які прийняли рішення рухатися в бік членства в Альянсі. До речі, Україна немає в цьому переліку. Зараз Грузія – це один з ключових партнерів Північноатлантичного альянсу», – сказав представник Держдепартаменту США.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Разом з тим, під час прес-конференції Даглас Льют уникав будь-яких згадок про те, що НАТО або США в цілому визнають перспективу членства грузинської держави в альянсі. За словами посла США, на сьогоднішній день йдеться тільки про визнання односторонньої заяви офіційного Тбілісі.

«Лідери країн-учасниць НАТО вирішили, що нашою відповіддю на запит уряду Грузії має бути більш глибоке співробітництво з цією країною», – пояснив він.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Після цього Даглас Льют нагадав, що на минулому саміті НАТО в Уельсі керівництво Альянсу прийняло спеціальну програму з поглибленої військової співпраці з Тбілісі. Додамо, що план тісної співпраці НАТО з Грузією, який був прийнятий на саміті, включає згадку про те, що дана програма має на меті «підготувати Грузію до можливого повноцінного членства в Альянсі».

Читайте також: