fbpx
Політика

Санкції проти РФ не скасують, поки не будуть звільнені всі окуповані території, – Мустафа Джемільов

 Народний депутат України від партії «Блок Петра Порошенка» Мустафа Джемільов стверджує, що країни Заходу не мають наміру скасовувати санкції проти Російської Федерації доти, доки та не звільнить Крим. За його словами, про це йому особисто сказала канцлер Німеччини Ангела Меркель.

 «Ми з Меркель говорили на цю тему, і я їй сказав, що недавно прозвучала думка, що санкції можуть бути послаблені або навіть припинені, якщо російська сторона або ті формування, які діють в Луганській та Донецькій областях, будуть дотримуватися Мінських угод. Меркель запевнила, що поки не будуть звільнені всі окуповані території, санкції припинятися не будуть», – розповів Мустафа Джемільов.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Як вважає нардеп, діючі санкції, а також падіння цін на нафту, вже завдали серйозного удару по російській економіці. На його думку, в тому випадку, якщо обстановка збережеться такою, як зараз, то Росії вистачить сил, щоб зображати з себе «наддержаву», максимум на півтора року.

 У той же час, як він зазначив, це не означає, що можна сидіти і просто чекати, коли до цього дійде.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 «Якщо нічого не робити, то і санкцій теж не буде. Боротьбу за звільнення припиняти не можна», – підкреслив депутат.

Читайте також: