fbpx
Політика

Ігор Луценко пропонує створити два тимчасових комітети у ВР України

«Під час Євромайдану зникло 29 осіб. У ГПУ (Генеральна прокуратура України) і МВС ведеться слідство тільки по двох справах. Крім цього 99 активістів, по всій території України, загинули під час Євромайдану. Однак розслідування ведуться тільки щодо 77 жертв», – зазначив активіст громадського сектора Євромайдан Олег Слабоспицький під час брифінгу в Києві. Він звернув увагу і на той факт, що пройшов уже рік з моменту Євромайдану, але розслідування, якщо взагалі і ведуться, то просуваються дуже повільно.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

 «Не треба бути адвокатом, щоб побачити, що в Україні рік тому всі спостерігали факт масового порушення проти жителів країни. Але ще всі бачать і той факт, що нічого не робиться, щоб розслідувати ці порушення», – зазначає адвокат, які працює з сім’ями і самими постраждалими на Майдані, Віталій Титич. Він заявив, для того, щоб розслідування зрушили з мертвої точки необхідно «створити окремий орган при Генеральній прокуратурі України, який займатиметься виключно розслідуванням справ Євромайдану».

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Народний депутат України VIII скликання Ігор Луценко сказав, що у Верховній Раді треба створити в найкоротші терміни два нових тимчасових комітети. Перший з них, згідно з переконаннями Луценка, повинен займатися збором і аналізом всієї інформації про просування АТО. Другий комітет повинен зайнятися розслідуванням злочинів на Майдані. «Якщо це не буде зроблено, то Верховна Рада не стане такою, якою її хочуть бачити мешканці України», – зазначає нардеп.

Читайте також: