fbpx
Політика

Путін хотів знайти серед кримських татар нового Кадирова, – Мустафа Джемільов

Народний депутат України від партії «Блок Петра Порошенка», уповноважений президента у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемільов повідомив про те, що спочатку російська влада намагалася налагодити відносини з кримськими татарами в окупованому Криму і навіть розраховувала знайти серед них «свого Рамзана Кадирова».

 Також Мустафа Джемільов зазначив, що президент Росії Володимир Путін обіцяв йому, що Росія зробить для кримських татар більше, ніж Україна за всі 23 роки незалежності. Взамін на це російський лідер хотів, щоб кримські татари з «радістю прийняли приєднання Криму до Росії». За словами Мустафи Джемільова, Путіну потрібні були гарантії того, що кримські татари не піднімуть антиросійське повстання.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 «Коли на твою землю ступає чужий солдат і диктує свої порядки, гарантувати, що там нічого не станеться, неможливо», – зазначив Мустафа Джемільов.

 Також він додав, що Путін стверджував, що дав наказ, щоб кримських татар не кривдили. При цьому Мустафа Джемільов звернув увагу на те, що це було сказано ще в той момент, коли Путін заявляв, що його солдатів в Криму немає.

 

Читайте також: