fbpx
Політика

27 листопада відбудеться перше засідання нової ВР

27 листопада відбудеться урочисте засідання Верховної Ради України з нагоди складення присяги новообраними народними депутатами України та відкриття першої сесії ВР восьмого скликання. Про це УНН повідомили в прес-службі ВР.

 Нагадаємо, Тимчасова робоча група з питань підготовки першого засідання парламенту сформувала порядок денний першої сесії. Про це на брифінгу 24 листопада заявив голова групи Володимир Гройсман. "Ми сформували порядок денний першої сесії, де визначено питання про формування тимчасової президії, до якої увійдуть представники всіх шести фракцій присутніх у парламенті також питання формування коаліції, інші організаційні питання (призначення голови ВР і др.- ред.)", – сказав Гройсман.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Він нагадав, що згідно з Регламентом ВР члени тимчасової президії будуть по черзі вести пленарне засідання поки не буде обрано голову парламенту. Як повідомлялося, першу сесію Верховної Ради VIII скликання відкриє чинний голова парламенту Олександр Турчинов.

 Відзначимо, член робочої групи з узгодження першого засідання Верховної Ради, представник "Блоку Петра Порошенка" Володимир Гройсман повідомив, що присяга народних депутатів буде відбуватися таким чином: депутати одночасно зачитають присягу і підпишуть її.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Джерело: УНН

Читайте також: