fbpx
Політика

Депутатська недоторканність має бути скасована, – Чубаров

  Закон про скасування депутатської недоторканності має стати одним з перших, прийнятих Верховною Радою України нового скликання, оскільки в її складі є люди, що роками руйнували єдність країни, вважає голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

 "У новому складі Верховної Ради України чимало тих, хто роками і свідомо руйнував єдність України, переслідував патріотів, постійно підживлював антиукраїнські та антикримськотатарські сили в Криму… Вони і тепер чекають своєї години, наказу ззовні, щоб завдати по всіх нас, по нашій країні смертельний удар", – написав Р.Чубаров у вівторок на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Він нагадав, що в результаті анексії Криму та розв’язаної війни в Донецькій і Луганській областях вже загинули тисячі людей і бойові дії продовжують забирати життя громадян України. "В окупованому Криму розв’язаний терор і репресії проти всіх, хто не сприймає окупацію. Викрадають і вбивають людей, вриваються в мечеті і житлові будинки, незаконно і масово затримують людей і піддають їх принизливим процедурам", – нагадав глава Меджлісу.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 "Я не прагну помсти, але законна кара повинна наздогнати кожного негідника, який сподівається сховатися за депутатською недоторканністю. Відповідно, зняття депутатської недоторканності має бути оформлене одним з перших законів, прийнятих новообраною Верховною Радою України", – переконаний Р. Чубаров.

 На минулих 26 жовтня в Україні позачергових парламентських виборах В.Чубаров обраний народним депутатом за списками партії "Блок Петра Порошенка".

  Джерело: Інтерфакс- Україна

Читайте також: