fbpx
Політика

Кучма: “Федералізація така ж небезпечна, як і військова агресія”

Заява Володимира Путіна про необхідність федералізації України ні в якому разі не варто розглядати як шлях до врегулювання ситуації. За словами колишнього президента України Леоніда Кучми, така заява російського президента – це відвертий ультиматум.

«Мета Володимира Путіна одна – позбавити Україну права на самостійність у внутрішній і зовнішній політиці. Федералізація – це спроба загнати Україну в «сіру зону», щоб зберегти політичний та економічний вплив Російської Федерації. Таким чином, сам Кремль фактично визнає, що конфлікт на сході України він використовує для тиску на сусідню державу», – висловив свою точку зору Леонід Кучма

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Крім цього, колишній президент України додав, що федералізація України така ж небезпечна, як і військова агресія. За словами Леоніда Кучми, в нинішніх умовах федералізація може тільки зруйнувати державу.

«Небезпека федералізації полягає в тому, що вона не буде враховувати інтересів простих громадян. Вона вигідна самозваним «регіональним лідерам», – прокоментував ситуацію Леонід Кучма.

Читайте також: