fbpx
Політика

Офіційно: Надія Савченко – представник України в ПАРЄ

Представляти український парламент в Парламентській Асамблеї Ради Європи буде депутат Верховної Ради України Надія Савченко. Нагадаємо, що в даний момент український пілот перебуває в ув’язненні на території Російської Федерації, влада якої звинувачує Савченко у вбивстві російських журналістів.

З такою заявою виступила лідер політичної сили «Батьківщина» Юлія Тимошенко, слова якої наводить кореспондент «Укрінформу».

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

« Я хочу висловити подяку за те, що ви надали підтримку пункту, який передбачає звільнення тих, хто на сьогоднішній день знаходиться за ґратами на території Російської Федерації, в тому числі і Надії Савченко, яка є народним депутатом. Саме їй дали право представляти український парламент в Парламентській Асамблеї Ради Європи», – заявила Юлія Тимошенко.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Крім цього, колишній український прем’єр додала, що в коаліційну угоду були включені позиції про скасування недоторканності суддів, народних депутатів і глави держави, а також позиція про скасування позаблокового статусу країни.

Читайте також: