fbpx
Політика

НАТО бачить користь у провокаціях Росії в небі над Європою

Незважаючи на безліч повідомлень про перехоплення російських військових літаків в небі над Європою, НАТО знаходить в поведінці російських збройних сил і деякі позитивні моменти. Про це свідчить стаття, опублікована в Bloomberg Businessweek.

«Всякий раз, коли ми йдемо на контакт з російськими збройними силами, ми дізнаємося про них багато нового. Подібні інциденти відбуваються все частіше, а масштаби дій російської армії збільшуються», – прокоментував ситуацію генерал авіації Сполучених Штатів Америки, керівник військами НАТО в Європі Філіп Брідлав.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

За його словами, криза в Україні – найбільший конфлікт з часів «холодної війни».

«Військові навчання, а також російські літаки, які регулярно розсікають повітряний простір країн НАТО, дозволяють отримати корисні відомості про російську стратегію командування, інформаційну взаємодію, управління та тактики», – заявив представник Польщі Лукаш Кулес.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

«Російські збройні сили здатні робити те, чого у них не виходило зробити 10 років тому. Тепер у Росії набагато більше можливостей для транспортування важкої військової техніки на великі відстані», – говорить стаття.

Читайте також: