ЄС не можна проявляти гнучкість у переговорах з Росією, – глава МЗС Литви

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс прокоментував напружені відносини між Заходом і Кремлем. Лінас Лінкявічюс впевнений, що Захід повинен відійти від нинішньої «політики гнучкості» в політичному діалозі з Росією. Таку думку литовський міністр висловив в інтерв’ю американській телекомпанії CNN.

Також Лінас Лінкявічюс піддав критиці санкційні рішення Європейського союзу через те, що санкції нерідко залишаються лише на « декларативному рівні».

«Ми дійсно не вживаємо достатніх зусиль для вирішення цього питання. Ми рухаємося занадто повільно і навіть іноді втрачаємо свою мету через те, що більша частина людей в списку санкцій не мають ніякого відношення до процесу прийняття рішень в російській державі», – сказав міністр закордонних справ Литви.

Related Post

Читайте : «Не збираюся піднімати питання скасування санкцій, це марно », – Путін

Варто відзначити, що багато країн ЄС на чолі з Німеччиною протягом довгого часу сповідували політику «залучення Росії» до демократичних цінностей та діалогу. Однак Лінас Лінкявічюс впевнений, що така політика ЄС провалилася і зараз саме час від неї відмовитися. У зв’язку з цим глава МЗС Литви закликав лідерів західних держав змінити підхід до діалогу з Москвою і припинити «політику гнучкості».

«Я не кажу, що нам потрібно бути агресивними, проте, принаймні, давайте ми будемо послідовними. Якщо ми будемо пробувати проявляти гнучкість, то російська сторона сприйме це як слабкість і вважатиме, що це є дозволом діяти так, як вона вважає за потрібне», – додав міністр.

Leave a Comment