fbpx
Політика

ЄС не можна проявляти гнучкість у переговорах з Росією, – глава МЗС Литви

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс прокоментував напружені відносини між Заходом і Кремлем. Лінас Лінкявічюс впевнений, що Захід повинен відійти від нинішньої «політики гнучкості» в політичному діалозі з Росією. Таку думку литовський міністр висловив в інтерв’ю американській телекомпанії CNN.

Також Лінас Лінкявічюс піддав критиці санкційні рішення Європейського союзу через те, що санкції нерідко залишаються лише на « декларативному рівні».

«Ми дійсно не вживаємо достатніх зусиль для вирішення цього питання. Ми рухаємося занадто повільно і навіть іноді втрачаємо свою мету через те, що більша частина людей в списку санкцій не мають ніякого відношення до процесу прийняття рішень в російській державі», – сказав міністр закордонних справ Литви.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

Читайте : «Не збираюся піднімати питання скасування санкцій, це марно », – Путін

Варто відзначити, що багато країн ЄС на чолі з Німеччиною протягом довгого часу сповідували політику «залучення Росії» до демократичних цінностей та діалогу. Однак Лінас Лінкявічюс впевнений, що така політика ЄС провалилася і зараз саме час від неї відмовитися. У зв’язку з цим глава МЗС Литви закликав лідерів західних держав змінити підхід до діалогу з Москвою і припинити «політику гнучкості».

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

«Я не кажу, що нам потрібно бути агресивними, проте, принаймні, давайте ми будемо послідовними. Якщо ми будемо пробувати проявляти гнучкість, то російська сторона сприйме це як слабкість і вважатиме, що це є дозволом діяти так, як вона вважає за потрібне», – додав міністр.

Читайте також: