fbpx
Політика

Довіри до судової влади сьогодні немає, – Леонід Ємець

Кандидат в народні депутати України від партії «Народний фронт» Леонід Ємець звернув увагу на те, що на сьогоднішній день рівень довіри до судової системи дуже низький і на те є об’єктивні причини.

 «Рівень правосуддя сьогодні ніякий. Судді протягом довгого часу були інструментом режиму Януковича, реалізовували власні корупційні бажання, і так і не перебудувалися від цього механізму», – зазначив він.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 За його словами, суддям надали можливість самоочиститись, однак вони цього не зробили, обравши в 90 % випадків тих же керівників, що й раніше.

  «Ми прийняли закон про люстрацію, щоб очистити владу, в тому числі, від нечесних суддів. Судді повинні були пройти перевірку на майнову чесноту. Майно – машини, яхти, будинки та інше, – мали відповідати їхній суддівській зарплаті. Не відповідає – підпадає під люстрацію, пішов з посади судді», – підкреслив Леонід Ємець.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

 Як заявив Леонід Ємець, судді бояться люстрації, і саме це послужило причиною, через яку вони звернулися до Конституційного суду в надії визнати люстрацію неконституційною.

Читайте також: