fbpx
Політика

Російським морякам заборонили підніматися на борт “Містраля”

Як повідомили у вівторок французькі ЗМІ, політичні коливання властей щодо передачі Росії першого вертольотоносця "Містраль" призвели до того, що російському екіпажу заборонили підніматися на борт корабля.

За словами одного з видань міста-порту Сен-Назер, де ведеться будівництво корабля, те, що відбувається з вертольотоносцем пов’язане з "дипломатичним балетом" навколо "Владивостока".

Журналісти також нагадали, що тиждень тому на сайті порту з’явилася інформація про те, що "Владивосток" незабаром повинен покинути Сен-Назер "в невідомому напрямку", однак, уже 13 листопада ця інформація зникла з сайту.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Як повідомлялося раніше, група,  яка складається з 400 російських військових моряків – екіпажі десантного корабля-дока (ДКВД) "Владивосток" і "Севастополь" – прибула в порт міста Сен-Назера для навчання керуванню кораблями типу "Містраль". Передача першого з кораблів була намічена на осінь поточного року, однак, у вересні президент Франції Франсуа Олланд повідомив, що остаточне рішення щодо поставки "Містралів" Росії буде прийматися в залежності від розвитку ситуації в Україні.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Тим часом, ряд країн НАТО, серед яких США, Великобританія, Німеччина і Польща, неодноразово намагалися домогтися від Франції рішення не поставляти "Містралі" Росії.

Читайте також: