fbpx
Політика

Наступний конфлікт Росія розв’яже на Балканах, – німецький депутат

Наступна криза за участю російської сторони розіграється на Балканах. Таку думку висловив заступник голови фракції ХДС/ХСС в німецькому парламенті Андреас Шоккенхофф. Слова депутата Бундестагу передає інформаційне агентство Deutsche Welle.

«Варто побоюватися, що Російська Федерація буде використовувати поставки енергоносіїв до Сербії як потужний інструмент для шантажу», – сказав Андреас Шоккенхофф.

На думку німецького депутата, уряд Сербії буде дотримуватися проєвропейського курсу, так як на цьому наполягає велика частина населення. За словами Андреаса Шоккенхоффа, західно-балканські країни прекрасно розуміють, що Російська Федерація збирається використовувати їх проти ЄС. Однак Москва не в змозі запропонувати Балканам ніякої довгострокової перспективи на майбутнє: ні в економіці, ні в політиці.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Після цього політик, який до січня 2014 працював на посаді уповноваженого з германо-російської співпраці в уряді Німеччини, досить різко висловився з приводу нинішньої ситуації в Україні. Андреас Шоккенхофф вважає, що зараз в Старому світі йде справжнісінька війна.

«Як інакше це назвати, коли одна держава вторгається на територію іншої суверенної держави з важкою артилерією, танками і великою кількістю тільки злегка закамуфльованих військових колон», – дивується Андреас Шоккенхофф.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Як відомо, раніше про загрозу для балканських країн з боку Російської Федерації говорила і канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Читайте також: