fbpx
Політика

ЄС не допоможе Україні військами, – П. Порошенко

Президент України Петро Порошенко знає, що Європейський Союз не буде посилати своїх солдатів воювати за Україну. Про це глава держави заявив в інтерв’ю газеті Bild, опублікованому в понеділок, 17 листопада, передає УНН.

 Президент України Петро Порошенко знає, що Європейський Союз не буде посилати своїх солдатів воювати за Україну, але сподівається на військово-технічне сприяння. "Ми повністю усвідомлюємо, що ЄС не буде посилати війська в Україну. Що нам потрібно, це військово-технічне сприяння. Ми вже допомогли деяким країнам, і я впевнений, що ми отримаємо велику підтримку", – зазначив президент України.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

 Крім цього, П. Порошенко зазначив, що Україна має перспективи вступити в ЄС, але до членства в НАТО Україна поки не готова. "Існує перспектива для вступу до ЄС. Навіть якби ми мали можливість попросити членство в НАТО, НАТО, ймовірно, не готове до цього. Тільки тоді, коли ми проведемо реформи в Україні і будемо відповідати критеріям, ми можемо допомогти людям в Україні з проханням, якщо вони хочуть приєднатися до НАТО", – пояснив президент України.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

 Джерело: УНН

Читайте також: