ЄС може почекати з новими санкціями проти РФ до грудня

Обговорення нових санкцій проти Російської Федерації з боку Європейського союзу малоймовірне до початку грудня поточного року. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на заяви європейських чиновників.

Як відомо, в даний час офіційний Брюссель збирається ввести нові персональні санкції проти лідерів самопроголошених «Донецької народної республіки» і «Луганської народної республіки».

Related Post

За словами європейських політиків, на сьогоднішній зустрічі міністрів закордонних справ країн – членів Європейського союзу розглянуть питання «реакції на вибори в підконтрольних терористам регіонах». Як відомо, Захід вважає такі «вибори» незаконними. Також глави міністерств закордонних справ країн – членів ЄС поговорять про способи поліпшення економічної ситуації в Україні і залученні Російської Федерації до пошуку виходу з української кризи.

Міністр закордонних справ Чехії Любомир Заоралек підтвердив, що на сьогоднішній зустрічі міністрів обговорюватимуться санкції щодо представників терористичних організацій. Йдеться про обмеження на в’їзд до країн Європейського союзу і заморожування фінансових активів. За словами глави МЗС Чехії, нові економічні санкції проти Російської Федерації європейські лідери можуть обговорити тільки в грудні – в рамках саміту ЄС.

Також Любомир Заоралек назвав терміни наступного саміту Європейського союзу. За його словами, саміт ЄС пройде 18-19 грудня.

Leave a Comment