fbpx
Політика

ЄС може почекати з новими санкціями проти РФ до грудня

Обговорення нових санкцій проти Російської Федерації з боку Європейського союзу малоймовірне до початку грудня поточного року. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на заяви європейських чиновників.

Як відомо, в даний час офіційний Брюссель збирається ввести нові персональні санкції проти лідерів самопроголошених «Донецької народної республіки» і «Луганської народної республіки».

За словами європейських політиків, на сьогоднішній зустрічі міністрів закордонних справ країн – членів Європейського союзу розглянуть питання «реакції на вибори в підконтрольних терористам регіонах». Як відомо, Захід вважає такі «вибори» незаконними. Також глави міністерств закордонних справ країн – членів ЄС поговорять про способи поліпшення економічної ситуації в Україні і залученні Російської Федерації до пошуку виходу з української кризи.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Міністр закордонних справ Чехії Любомир Заоралек підтвердив, що на сьогоднішній зустрічі міністрів обговорюватимуться санкції щодо представників терористичних організацій. Йдеться про обмеження на в’їзд до країн Європейського союзу і заморожування фінансових активів. За словами глави МЗС Чехії, нові економічні санкції проти Російської Федерації європейські лідери можуть обговорити тільки в грудні – в рамках саміту ЄС.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Також Любомир Заоралек назвав терміни наступного саміту Європейського союзу. За його словами, саміт ЄС пройде 18-19 грудня.

Читайте також: