fbpx
Політика

Конгрес США розгляне питання про надання Україні зброї та боєприпасів

Конгрес США розгляне законопроект, що передбачає надання Україні зброї, боєприпасів та інших видів озброєння для протистояння російській агресії. Автор законопроекту республіканець Майкл Берджес переконаний, що однієї фінансової допомоги в ситуації на сьогоднішній день в українській державі, недостатньо, передає «Голос Америки».

«Конгрес стоїть на позиції солідарності з Україною. США вже надали фінансову і матеріальну допомогу Україні, але беручи до уваги постійну агресію і відсутність поваги до мирного плану, демонстровані Росією, Україна потребує більшого, ніж гроші. Україні потрібна зброя, боєприпаси, бронежилети і засоби зв’язку, щоб відбити російські війська, які вторглися в суверенну країну», – заявив Майкл Берджес.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Законопроект Майкла Берджеса HR 5315 пропонує за програмою ленд -лізу надати президенту США право передати зброю Україні. У випадку, якщо законопроект буде прийнятий, Україна може розраховувати на протитанкову і протиповітряну зброю, боєприпаси, штурмові і снайперські гвинтівки, іншу стрілецьку зброю, гранатомети, кулемети, системи управління вогнем, бронежилети, багатоцільові автомобілі та багато іншого.

Читайте також: