М.Леса – А.Яценюку: «Боротьба українців стала прикладом для багатьох»

Прем’єр – міністр України Арсеній Яценюк зустрівся з видатним культурним і громадським діячем, письменником, лауреатом Нобелівської премії 2010 Маріо Варгасом Лесою. Про це УНН повідомили в прес – службі КМУ.

Маріо Варгас Леса зазначив, що боротьба українців за свою свободу, гідність і європейське майбутнє стала надихаючим прикладом для багатьох людей по всьому світу. Цей приклад викликав до життя потужний сплеск солідарності з Україною, причому в цій солідарності об’єдналися інтелектуали різних політичних переконань – від лівих до правих.

Як підкреслив Нобелівський лауреат, Україна веде боротьбу за весь вільний світ, за цінності, які поділяють люди доброї волі.

Глава уряду зазначив, що українці рішучі в боротьбі за свою незалежність і територіальну цілісність при всій серйозності загроз, перед якими стоїть держава. В цій боротьбі, підкреслив Арсеній Яценюк, Україна відчуває солідарність світу і підтримку з боку своїх партнерів.

Related Post

Сторони також обговорили роль громадської думки та культури у протидії агресії.

У зустрічі Арсенія Яценюка з Маріо Варгасом Лесою взяв участь надзвичайний і повноважний посол Королівства Іспанія в Україні Херардо Анхель Бугайо.

Джерело: УНН

Leave a Comment