fbpx
Політика

М.Леса – А.Яценюку: «Боротьба українців стала прикладом для багатьох»

Прем’єр – міністр України Арсеній Яценюк зустрівся з видатним культурним і громадським діячем, письменником, лауреатом Нобелівської премії 2010 Маріо Варгасом Лесою. Про це УНН повідомили в прес – службі КМУ.

Маріо Варгас Леса зазначив, що боротьба українців за свою свободу, гідність і європейське майбутнє стала надихаючим прикладом для багатьох людей по всьому світу. Цей приклад викликав до життя потужний сплеск солідарності з Україною, причому в цій солідарності об’єдналися інтелектуали різних політичних переконань – від лівих до правих.

Читайте також:  Чому Ватикан ігнорує доктрину про «священну війну» РПЦ та Кремля?

Як підкреслив Нобелівський лауреат, Україна веде боротьбу за весь вільний світ, за цінності, які поділяють люди доброї волі.

Глава уряду зазначив, що українці рішучі в боротьбі за свою незалежність і територіальну цілісність при всій серйозності загроз, перед якими стоїть держава. В цій боротьбі, підкреслив Арсеній Яценюк, Україна відчуває солідарність світу і підтримку з боку своїх партнерів.

Читайте також:  МЗС України заявило, що не визнає президентства Путіна і закликало інші країни зробити так само

Сторони також обговорили роль громадської думки та культури у протидії агресії.

У зустрічі Арсенія Яценюка з Маріо Варгасом Лесою взяв участь надзвичайний і повноважний посол Королівства Іспанія в Україні Херардо Анхель Бугайо.

Джерело: УНН

Читайте також: