Яценюк: Кабмін віддасть місячну зарплату родині Сенцова

Прем’єр – міністр України Арсеній Яценюк 11 листопада побував на грандіозній прем’єрі фільму «Поводир», присвяченого українському режисеру, політв’язню Олегу Сенцову. Після перегляду фільму глава уряду вирішив хоч якось допомогти родині Олега Сенцова. Так народилася ідея перерахувати свій місячний заробіток рідним режисера. Цю ідею підтримали всі міністри. Так, члени Кабінету міністрів віддадуть свій місячний заробіток родині українського режисера, ув’язненого в Росії, а потім щомісяця виділятимуть їй допомогу. Про це повідомив прем’єр – міністр Арсеній Яценюк на засіданні Кабміну в середу, 12 листопада.

«Сім’я Олега Сенцова знаходиться в дуже важкому матеріальному становищі: там двоє діток, і фактично немає за що жити. Тому уряд прийняв рішення – не як уряд, а як прості громадяни, як люди – перерахувати його родині місячну зарплату», – повідомив прем’єр.

Related Post

Також уряд пообіцяв прийняти рішення про виділення щомісячної грошової допомоги сім’ї Олега Сенцова. Аналогічні проекти рішень Арсеній Яценюк попросив підготувати щодо Надії Савченко та інших в’язнів, які заарештовані російським режимом. При цьому він підкреслив, що це « також пріоритетне питання у зовнішній політиці».

Leave a Comment