fbpx
Право

В Україну прибула делегація Гаазького трибуналу, – ГПУ

В Україну прибула делегація Гаазького трибуналу, яка займатиметься «підтвердженням звинувачень щодо вищих посадових осіб України за події під час Євромайдану». Делегація Гаазького трибуналу працює над цим питанням з метою «залучення екс – керівництва України до кримінальної відповідальності». Про це повідомили в прес – службі Генеральної прокуратури України.

У повідомленні відомства уточнюється, що інформацію про такі звинувачення Генеральна прокуратура надала колегам з Гаазького трибуналу ще 22 вересня 2014 року. В рамках свого візиту члени делегації зустрілися з генеральним прокурором України Віталієм Яремою.

«Під час зустрічі сторони обговорили хід і результати розслідування декількох кримінальних проваджень щодо подій, які пов’язані з розгоном мирних демонстрантів, заподіянням тілесних ушкоджень і вбивствами громадян в період з листопада 2013 року до 22 лютого 2014 року», – йдеться в повідомленні прес -служби Генеральної прокуратури України.

На зустрічі керівник відділу аналізу ситуацій Гаазького трибуналу Емерік Роже пояснив, що головна мета візиту – зрозуміти, чи підпадають під юрисдикцію Міжнародного кримінального суду злочини, скоєні на Майдані Незалежності.

Нагадаємо, що Верховна Рада України звернулася до Гаазького трибуналу в кінці лютого 2014 року з метою притягнення до кримінальної відповідальності вищих посадових осіб України. Колишнє керівництво України хочуть покарати «за передбаченими статтями 7 Римського статуту Міжнародного кримінального суду» за злочини проти людяності під час Євромайдану.

Читайте також: