fbpx
Політика

Нові міністри повинні працювати на благо України і бути професіоналами, – Микола Томенко

Як зазначив кандидат в народні депутати України від партії «Блок Петра Порошенка» Микола Томенко, сьогодні багато міністрів вважають, що раз вони багато розповідають про те, як не люблять Путіна і Росію, то значить, що вони на своєму місці. Однак, як заявив Микола Томенко, потрібно знайти таких міністрів, які будуть в першу чергу любити Україну і українців. До того ж, за його словами, коаліційна угода готується саме для України, а не для міністрів чи уряду.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 «Перш за все, ми шукаємо професійних і непартійних міністрів, точно не популістів. Міністри не повинні дарувати батальйонам машини та обладнання. Вони не повинні декілька разів на день ділитися в соціальних мережах своїми відчуттями. Їхнє завдання – працювати так, щоб армія і всі її підрозділи повноцінно забезпечувалися з бюджету, і ті кошти не розкрадалися», – підкреслив він.

 Також Микола Томенко повідомив, що на даний момент в уряді зайнято лише одне місце – прем’єр-міністра, до обов’язків якого знову повернеться Арсеній Яценюк.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 У той же час, він запевнив, що в новий уряд буде будуватися на інших балансах, а не як чинний, який був створений за квотним принципом із земляків і друзів.

 «Досягнута угода, що право контролю за сфери відповідальності уряду належатиме в парламенті не політичній силі Арсенія Яценюка. Крім того, окремо уряд і парламентські комітети будуть контролювати антикорупційні структури», – додав Микола Томенко.


Читайте також: