fbpx
Політика

Проблема не в міністрах оборони, а в неефективності самого відомства, – Юрій Береза

Кандидат в народні депутати України від партії «Народний фронт», командир полку особливого призначення «Дніпро-1» Юрій Береза ​​вважає, що причиною багатьох поразок і втрат з боку українських сил на Донбасі стала застаріла система Міністерства оборони.

 «Для того, щоб ефективно протистояти Росії, треба випадати з матриці Радянського Союзу, а ми навпаки довгий час чіплялися за це мислення. Наприклад, Міністерство оборони працює за тим же принципом, що при Радянському Союзі. Воно аналогічне до того, що працює в Росії, але там оборона і розвідка виділяється в сто разів більше», – сказав він.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 Як зазначив Юрій Береза​​, міністрів можна міняти нескінченно, однак саме унаслідок неефективності самого відомства немає ніяких змін. За його словами, добровольчі батальйони довгий час показували себе куди успішніше, оскільки не існували в матриці Радянського Союзу.

 «Вони існували вже в незалежній Україні», – підкреслив він.

 Як заявив Юрій Береза​​, якраз через відсутність руху вперед і реальних змін, бійці кажуть, що підуть на Київ.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

 «Якщо будуть зміни, всі готові терпіти і захищати державу. Але без цих змін у людей на передовій виникає питання – за що гинуть люди, якщо залишився прокурор, якщо залишився Янукович, якщо бізнес їхній процвітає», – констатував він.

Читайте також: