fbpx
Політика

Люстрація в Збройних силах не виконується, – Віктор Балога

Як заявив кандидат в народні депутати України Віктор Балога, Закон «Про очищення влади» в Збройних силах не виконується, або виконується по-своєму. Зокрема, як він зазначив, з одного боку з Генштабу звільняють професійних і принципових, але не комфортних для вищого керівництва фахівців, а з іншого – ті, хто розвалював Збройні сили і служив Януковичу, уникають люстрації через «оформлення» участі в АТО.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 За його словами, з цього можна дійти висновку, що закон про люстрацію має бути доопрацьований, щоб свідоцтво учасника бойових дій не було імунітетом для тих, кому при владі не місце.

 Крім того, як заявив Віктор Балога, Генштаб необхідно негайно зміцнити професійними кадрами. Він підкреслив, що це нонсенс, коли в країні, яка перебуває в стані війни, вакантні посади начальників головних управлінь Генштабу та заступників начальника Генштабу.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 «Міністру оборони довірили владу – працює вже місяць, а посади заступників міністра та керівників ключових департаментів, теж вакантні. Виникає питання: це що – недовіра до нового міністра або примхи клерків, які ставлять палки в колеса кадровій політиці?», – констатував Віктор Балога.

Читайте також: