fbpx
Політика

Жінки в Вінниці взяли в руки автомати і створили свій батальйон

Прекрасна половина Вінниці, хоча і не збирається на фронт, хоче бути на всякий випадок готовою до самооборони. З цієї причини багато жінок взяли в руки автомати і вирішили в загальних рисах вивчити премудрості військової справи і, заодно, створили свій батальйон.

Єдина вимога, яка пред’являється до бажаючих вступити до лав батальйону жінок – це повноліття.

Дівчата з великим задоволенням годинами виконують військові вправи, щоб домогтися чітких рухів і швидкої реакції, хоча, більшість з них тримає автомат в руках вперше.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

"Бувала тільки в тирі. Це страшно, дико, руки тремтять, фізичне навантаження відчувається. І нервуєш, коли щось не виходить, бо розумієш, що від цього залежить життя", – розповіла про свої перші враження дівчина – воїн Людмила Поліщук.

Після азів жінки проходять тренування в польових умовах і перше завдання – відбити школу у умовного противника. На цьому етапі жіночому батальйону допомогли чоловіки, – які на полігоні тренуються пліч-о-пліч.

" Жінка – це господиня, але якщо трапляється так, що потрібна їхня допомога країні, я вважаю, що жінка може гідно виконувати бойові завдання, бути воїном, і в деяких випадках у жінок це виходить краще, ніж у чоловіків", – зазначає інструктор Максим.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

Між тим, на Донбас зголосилися їхати поки тільки п’ять учасниць бойової підготовки, а решта, які проходять тренування, в зону АТО не збираються. Проте всі вони хочуть отримати навички на випадок військових дій на території Вінницької області.

Жінки в Вінниці взяли в руки автомати і створили свій батальйон (відео):

Читайте також: