fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Терористи з «ДНР» контролюють кордон в районі Маріуполя, – ОБСЄ

В ОБСЄ констатують контроль терористів з «Донецької народної республіки» ділянки україно – російського кордону в районі міста Маріуполя. Таку інформацію оприлюднив під час сьогоднішньої поїздки в Новоазовськ Олександр Хуг, заступник голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в регіоні. Слова представника ОБСЄ передає агентство «Інтерфакс – Україна».

Спостерігачі ОБСЄ сказали, що збройні формування терористів контролюють ділянку державного кордону в районі Новоазовська.

«Ми бачимо, що дана ділянка кордону контролюється терористами з "ДНР", як і дорога до Маріуполя», – заявив Олександр Хуг.

Як зазначив заступник голови місії, у спостерігачів ОБСЄ є спеціальний мандат, який дозволяє їм здійснювати візуальний контроль за кордоном.

«Дискусія на тему контролю кордону лише почалася. Відповідно до нашого мандату, ми здійснюємо моніторинг. Однак під час вересневої зустрічі в Мінську дійсно було досягнуто згоди, відповідно до 4 -го пункту якої нам належить здійснювати контроль за ситуацією, зокрема і на державному кордоні», – підкреслив Хуг.

Читайте також: