fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Терористи продовжують вивозити вугілля в РФ – ОБСЄ

Співробітники Спеціальної спостережної місії ОБСЄ заявили про те, що з території України, а зокрема з Луганської області, на вантажівках продовжують перевозити вугілля в Росію. До слова, про це говорять спостерігачі, які розташовуються на прикордонних пунктах пропуску в Ростовській області.

Інформація про це з’явилася в щотижневому звіті СММ ОБСЄ, яка базується на російських прикордонних пунктах.

«Представники моніторингової місії спостерігали за тим, як велика кількість вантажівок перевозить вугілля в Російську Федерацію з Луганської області», – повідомляється в звіті ОБСЄ.

При цьому тут також відзначили, що спостерігачі бачили, як місцеві митники перевіряли, чи були ці вантажівки порожніми, коли вони в’їжджали на територію України. Таким чином, російські вантажівки, які прибули в Україну в складі так званого «гуманітарного конвою», повертаючись на батьківщину, вивозили вугілля з українських шахт. Також в цих вантажівках вивозили обладнання з заводів.

Як повідомлялося раніше, тільки за два квартали 2014 року підприємствам вугільної промисловості від українського керівництва було перераховано майже 3 мільярди гривень.
 

Читайте також: