fbpx
Новини світу

Санкції нашкодять РФ, але не змінять політику Москви, – прем’єр-міністр Чехії

Санкції Євросоюзу негативно позначаються на економіці Росії, проте вони не зроблять впливу на політичну поведінку російського президента Володимира Путіна. Як повідомляють в четвер, 6 листопада 2014, українські ЗМІ, про це заявив глава уряду Чехії Богуслав Соботка.

Ряд високопоставлених чиновників Чехії, включаючи главу держави Мілоша Земана, скептично ставляться до санкцій. Водночас, прем’єр – міністр підтримав позицію Брюсселя. «Санкції впливають на економіку Росії, вони впливають на неї негативно. Але я не вірю, що вони будь-яким чином можуть поміняти політичну поведінку російської влади», – заявив Богуслав Соботка.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Прем’єр вважає, що після введення санкцій російські громадяни, навпаки, ще більше консолідувалися в підтримці Володимира Путіна і його політики.

Також чеський політик прокоментував так звані «вибори» на сході України, які пройшли 2 листопада цього року на підконтрольних терористам територіях. Згідно з його словами, проведення даних виборів і невиконання деяких пунктів Мінського протоколу створюють ризик появи замороженого конфлікту на Донбасі на зразок Придністров’я.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Нагадаємо, раніше глава чеського уряду заявив, що українська держава не готова до членства в НАТО і Європейському союзі. Богуслав Соботка відзначив, що Росія не хоче, щоб колишні держави Радянського Союзу ставали членами міжнародних організацій відповідно до своїх бажань. При цьому прем’єр – міністр нагадав досвід Молдови та Грузії. За його словами, «обговорення подібних складних питань, як членство України в НАТО і ЄС, не дозволить закінчити конфлікт на Донбасі».

Читайте також: