fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Змусити людей за п’ять хвилин кричати «Слава Україні!» нереально, – Москаль про інформаційну війну на Донбасі

Україна поступається Росії в веденні інформаційної війни. Більше того, українська держава взагалі не пропагує національне. Не дивно, що Донбас зомбований проросійськими ідеями. Десять років «обробляли» людей на Донбасі і сьогодні змусити їх кричати «Слава Україні!» – «Героям слава!» просто нереально. Про це в ефірі програми «Шустер LIVE» заявив голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль.

«Цього року виконується рівно десять років обдурення Донбасу. Воно почалося з виборчою компанією Ющенка, коли людям показували карти про «людей першого, другого і третього сорту»… Десять років людям насаджували всяку брехню типу «Донбас не чують» «Донбас нас годує», «Донбас порожняк не гонить», «За базар треба відповідати»… А сьогодні ми говоримо, що хочемо прийти і за п’ять хвилин змусити всіх ходити і кричати «Слава Україні!»-«Героям слава!». Такого, на жаль, не буде», – сказав Геннадій Москаль.

В свою чергу кандидат в нардепи від партії «Блок Петра Порошенка» Єгор Фірсов заявив, що останні 25 років він прожив в Донецьку і з усією відповідальністю може заявити, що державної інформаційної політики на території Донбасу не було ніколи. Навіть на підконтрольній Україні території Донбасу так чи інакше заглушуються українські канали і на українській території показують російські канали і не забороняють їх. Тому основна мета української влади – розробити дієву програму інформаційної політики на сході України.

Читайте також: