fbpx
Політика

Необхідно запустити процес реального підвищення обороноздатності – Віктор Балога

Як вважає народний депутат України 8 – го скликання Віктор Балога, відновлення курсу військової підготовки в школах – це добре, однак на підвищення обороноздатності такий крок "не тягне".

 «Якщо ми, звичайно, не готуємося до того, що Київ, як і Берлін в 45-му, захищатимуть діти», – зазначив він.

 Віктор Балога нагадав, що ще з березня каже про те, що необхідно кожному бажаючому надати можливість пройти спеціальну підготовку, записати в резерв і видати на збереження стрілецьку автоматичну зброю.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 «У Раді зареєстрований законопроект за моїм підписом. Давайте його приймемо і запустимо процес реального посилення обороноздатності – не для «галочки» і не для самозаспокоєння», – підкреслив політик.

 Віктор Балога звернув увагу на те, що Україна вже і так втратила більше, ніж півроку дорогоцінного часу, який був витрачений на порожні розмови і концепції.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 «Зараз наш сусід зухвало провокує НАТО своїми літаками, майже в щотижневому режимі проводить навчальні запуски балістичних ракет, фарширує Донбас найманцями і підтягує до нашого кордону «Іскандери». А ми у відповідь змогли лише відновити радянську практику загальновійськової підготовки в школах. На жаль, з прийняттям рішень на державному рівні все виглядає по-дитячому», – зазначив він.

Читайте також: