fbpx
Політика

В переговорах щодо України повинні брати участь Польща, Франція і Німеччина – МЗС Польщі

Глава зовнішньополітичного відомства Польщі Гжегож Схетина переконаний, що Польща, Франція і Німеччина мають брати участь в переговорах щодо врегулювання конфлікту в Україні.

 «Будь-яка серйозна розмова про врегулювання ситуації в Україні повинна проходити за участю Польщі. Розмова без Польщі – це те ж саме, якби в питанні Лівії, Тунісу, Марокко чи Алжиру не брали участь Італія, Франція та Іспанія», – підкреслив міністр.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 За його словами, на користь участі Польщі, Франції та Німеччини в переговорах відіграє те, що у них більше знань і досвіду.

 Як нагадав Гжегож Схетина, з ініціативи екс – міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського, глави МЗС Німеччини Франції погодилися в лютому приїхати в Україну для участі в переговорах з Януковичем.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 «Згодом переговори завершилися підписанням угоди між владою і опозицією, що дозволило покласти край кровопролиттю в Києві», – підкреслив польський чиновник.

 За матеріалами: УНІАН

Читайте також: